Uluslararası Toplumun İsrail'e Karşı Çağrıları: Gazze'deki Çatışmaların Şiddeti Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Toplumun İsrail'e Karşı Çağrıları: Gazze'deki Çatışmaların Şiddeti Artıyor
Uluslararası Toplum, İsrail'e Çağrıda Bulunuyor: Gazze'deki Çatışmalar Hızla Kızışıyor.

Gazze'deki çatışmalar devam ediyor: Uluslararası Toplumdan İsrail'e Karşı Çağrılar

Gazze'deki çatışmaların şiddeti artarak devam ediyor. İsrail'in saldırıları masumları hedef alırken, uluslararası toplum da durumu endişeyle izliyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil toplanma çağrılarına rağmen İsrail, saldırılarını durdurmuyor. Masumların hayatını tehlikeye atan bu duruma karşı dünya genelinde tepkiler yükseliyor.

Arap Birliği Konseyi, Gazze'deki olayları görüşmek üzere acil bir toplantı düzenledi. Toplantıda, BM Güvenlik Konseyi'ne İsrail'in saldırılarına son verme çağrısı yapıldı. Ancak İsrail, uluslararası toplumun çağrılarına kulak asmayı sürdürüyor.

Önde gelen BM raportörleri, üye ülkeleri "soykırımı durdurma" çağrısında bulunarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadılar. BM Sağlık Hakkı Özel Raportörü Tlaleng Mofokeng ve Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze'deki "devam eden soykırımını durdurmak" için uluslararası topluma daha etkili bir müdahale çağrısında bulundular.

Amerika'daki Müslüman gruplar da sessiz kalmıyor. 80 Amerikalı Müslüman sivil toplum örgütü, ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazarak ABD'nin Gazze politikasının değişmesini ve İsrail'e silah satışının durdurulmasını talep etti.

Danimarka'daki sivil toplum kuruluşları da harekete geçti. İsrail'e silah satışının durdurulması için Danimarka hükümetine dava açtılar. Ülkenin silahlarının Gazze'deki sivillere karşı kullanıldığı gerekçesiyle İsrail'e silah ihracatının sona erdirilmesi talebiyle yasal adımlar atıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çatalca'da Belediye Başkanlığı Erhan Güzel'in Liderliğinde CHP'ye GeçtiÖnceki Haber

Çatalca'da Belediye Başkanlığı Erhan Güz...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Mart Ayında İhracat Artışını SürdürdüSonraki Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Mart Ayında İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar