Türk Askeri Kosova'ya Görevlendirildi: Sultan Murat Kışlası'na İntikal Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Askeri Kosova'ya Görevlendirildi: Sultan Murat Kışlası'na İntikal Başladı
Türk askerinin Kosova'da görevlendirilmesi ve Sultan Murat Kışlası'na intikal hazırlıkları hakkında son gelişmeler. Güvenlik ve istikrar ön planda.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Kosova'da yaşanan olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın talebi üzerine Türk askerinin görevlendirildiği bildirildi. Bu görevlendirme kapsamında, 5 Haziran tarihine kadar Kosova'daki Sultan Murat Kışlası'na intikal etmek üzere Türk komando birliklerinin hazırlıklara başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin BM, NATO, AB ve AGİT görevleriyle birlikte bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkı sağlamayı sürdürdüğü vurgulandı. Balkanlar'daki gelişmelerin Türkiye tarafından da yakından takip edildiği belirtilerek, Türkiye'nin bölgedeki ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğu vurgulandı.

Dost ve kardeş Kosova'nın kuzeyinde yaşanan olaylar sonrasında Türkiye'nin diyalog ve çözüm odaklı tutum sergilediği ve taraflara itidal çağrısında bulunduğu ifade edildi. NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Napoli tarafından yapılan talep üzerine daha önce NATO Kosova Gücüne tahsisli olan bir Türk komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirildiği bilgisi paylaşıldı. Görevlendirilen birliğin Kosova'da bulunan Sultan Murat Kışlası'na intikal etmek üzere hazırlıklara başladığı belirtildi.

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilimin yeniden tırmanışa geçtiği ve çatışmaların yaşandığı bilgisi aktarıldı. Sırp çoğunluğun yaşadığı bölgelere yapılan baskınlar ve belediye binalarının ele geçirilmesi sonucunda Kosova polisi ve NATO barış gücü askerleri ile Sırp gruplar arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi. Sırbistan'ın sınır boyunca askerlerini konuşlandırarak Sırp azınlığa yönelik olası saldırılara karşı hazırlıklı olduğu belirtildi.

Son yaşanan gelişmelerin, geçmişte binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın evsiz kaldığı Kosova Savaşı'nın yeniden alevlenebileceği endişelerini körüklediği ifade edildi. Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için çözüm odaklı adımlar atmaya devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Bekir BOZDAĞ'dan İşadamı Hamza Tavas'a Teşekkür BelgesiÖnceki Haber

Bakan Bekir BOZDAĞ'dan İşadamı Hamza Tav...

Erdoğan' dan Kabine Toplantısının Ardından Açıklama: Türkiye'nin Geleceğine Güvenle İlerliyoruz.Sonraki Haber

Erdoğan' dan Kabine Toplantısının Ardınd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar