Seçim Yasakları Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçim Yasakları Başlıyor
Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) takvimine göre 21 Mart Perşembe günü propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimi doğrultusunda Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçimlere doğru ilerliyor.

Bu kapsamda, 21 Mart Perşembe günü itibarıyla seçim propagandası ve bazı seçim yasakları başlayacak. Seçim propagandası, 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecekken, seçim yasakları 31 Mart saat 23.59'da sona erecek. Bu süreçte, siyasi partiler ve bağımsız adaylar sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. Ancak bu propagandaların genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti gören bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarının belirlediği meydanların dışında toplu olarak yapılamayacak.

Açık yerlerde toplu sözlü propaganda yapılması da gün batımından sonra ikinci saat sonuna kadar yasaklanacak. Elektronik posta veya telefon aracılığıyla propaganda yapılamayacak, ancak siyasi partiler kendi üyelerine bu tür iletileri gönderebilecekler.

Seçime katılan bakanlar, milletvekilleri ve adayların yurt içindeki propagandaları resmi araçlarla yapılamayacak. Ayrıca, bu gezilere memur katılamayacak ve protokol gereği karşılama ve uğurlama törenleri düzenlenemeyecek.

31 Mart'ta oy verme işlemi gerçekleşecek. Doğu illerinde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak belirlenirken, diğer illerde bu saatler 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Seçimde toplam 34 siyasi parti yer alacak ve oy pusulasındaki sıralama belirlendi. En fazla aday İstanbul'da yarışacak olup, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 49 aday yarışacak.

Ankara'da ise 24 aday yarışacak, bunlardan 19'u siyasi parti adayı iken, 5'i bağımsız adaylar olacak. Bu süreçte, seçmenler oy kullanacakları yer ve zamanı YSK'nin internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya "444 9 975" numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecekler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan 2028’de İktidara YürüyoruzÖnceki Haber

Fatih Erbakan 2028’de İktidara Yürüyoruz

Bakan Yerlikaya: Futbol Sahalarında Şiddet Olaylarının Yaşanması Asla Kabul EdilemezSonraki Haber

Bakan Yerlikaya: Futbol Sahalarında Şidd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar